Utorak , 17 prosinca 2024

Vraćaju u djetinjstvo: Jednostavan recept za najukusnije domaće palačinke

Smjesa za palačinke koje uvijek uspijevaju. U nastavku saznaj kako napraviti najukusnije palačinke kod kuće, bez puno muke!

Sjećaš li se djetinjstva i onih posebnih dana kada se iz kuhinje širio miris domaćih palačinki? I danas možeš pripremiti jedan takav gastronomski užitak jer ti donosimo recept za najbolju smjesu za palačinke.

Slatke ili slane, s džemom, čokoladom ili orasima, punjene sirom, zapečene u pećnici, za doručak, ručak i večeru… palačinke su uvijek dobre, a jednostavna smjesa odlična je podloga za bilo kakvu vrstu nadjeva.

Teško se uopće dosjetiti kakvo to punjenje ne bi pasalo uz palačinke. A nekad su dobre čak i same ili tek malo pošećerene.

Mnogi iskusni kuhari palačinke rade odoka, ali ako si početnik u pripremi, savjetujemo da za pripremu smjese za palačinke slijediš recept i tačne omjere.

U osnovnom receptu za palačinke nema ničeg ekstravagantog i komplikovanog – samo pet uobičajenih sastojaka u omjeru koji garantira uspjeh. Sve što trebaš je pripremiti sastojke, zasukati rukave i baciti se na pripremu omiljene poslastice.

@iamyourfood | Crêpes | 🥞😍 – das Weltbeste Rezept für Crêpes ❤️ Rezept zum Speichern! Zutaten: • 250g Mehl • 60g Zucker • Prise Salz 🧂 • 2 Pck. Vanillezucker • 3 Eier 🥚 • 80g zerlassene Butter 🧈 • 500 ml Milch 🥛 • 1 TL Öl zum einfetten der Pfanne Beilage: Nutella, Früchte oder Marmelade 🍓 Die Crêpes in einer beschichteten Pfanne auf Stufe 5 von 9 zubereiten 🥞 Der erste (vielleicht auch der zweite) Crêpe gelingt meistens nicht, nicht wundern 😅 Viel Spaß beim nachmachen 😊 #fyp #foryou #fypシ #foryoupage #viral #fy ♬ Sunny Day – Ted Fresco

Osnovni recept za palačinke

Sastojci – za smjesu za palačinke:  

300 ml mlijeka

2 veća jaja

30 ml ulja ili otopljenog maslaca

2 kašikice šećera

prstohvat soli

130 g glatkog brašna

Sastojci – za pečenje: 

15 – 30 g omekšalog maslaca ili suncokretovog ulja

Postupak:

Stavi mlijeko i jaja u zdjelu i miješaj dok se sastojci ne sjedine. Dodaj ulje ili maslac, a zatim brašno, sol i šećer. Miješaj (Ili miksaj) dok ne dobiješ glatku smjesu. Pokrij tijesto i ostavi da odstoji najmanje 20 minuta. Tijesto se može držati u hladnjaku i preko noći.

Zagrij tavu na srednjoj vatri. Na zagrijanu tavu stavi sloj maslaca. Uvijek prvo izmiješajte tijesto, prije nego što izliješ smjesu za palačinku na tavu. U vruću tavu ulij 1/4 šoljice tijesta te smjesu tanko rasporedi tako da prekrije dno tave.

Pazi da tijesto bude što je moguće ravnomjernije raspoređeno. Peci palačinke dok ivice ne počnu rumeniti i postanu pomalo hrskavi (oko 30 sekundi). Preokreni palačinku i peci je još 10-15 sekundi s druge strane.

Pečene palačinke slaži na tanjir, a zatim ih posluži uz omiljeni džem ili čokoladni namaz!

O hanumabaadmin

Provjeri također

Položaj u kojem spavate može otkriti puno o vašem karakteru

Pronađite svoju pozu i možda otkrijete nešto o sebi čega niste bili svjesni. Na primjer, …