Nedjelja , listopad 18 2020
Home / Aktuelno / Amel Tuka na dočeku u Sarajevu: “Vaše sam dijete i sve vas volim, a sada moram na džumu, to je moja dužnost” (VIDEO)

Amel Tuka na dočeku u Sarajevu: “Vaše sam dijete i sve vas volim, a sada moram na džumu, to je moja dužnost” (VIDEO)

Dočekan ispred Međunarodnog aerodroma u Sarajevu

Amelu Tuki, viceprvaku svijeta, osvajaču srebra na 800 metara u Dohi, priređen je doček na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Tuka se danas vratio iz Dohe sa srebrom oko vrata, pa je održana jedna duža press konferencija na kojoj je Amel govorio o svim problemima koji su ga pratili kroz karijeru, ali i o medalji koju je osvojio, o podršci koju ponekad nema, ali koju itekako zaslužuje…

Nakon održane presice, Amela je veliki broj navijača dočekao ispred Aerodroma, no on se nije tu mogao dugo zadržati. Skoro je zaplakao dok se obraćao vjernim navijačima:

“Emocije… Ono što vam želim reći da je ovo sve za vas i da ovo ne bi bilo smisla da vas nema. Ova medalja je za vas. Jedva sam čekao da se vratim u BiH. Nadam se da ću u budućnosti imati tu priliku da vas i dalje činim sretnim. Ja sam vaše dijete i ja vas sve od srca volim”, poručio je Tuka, a onda objasnio da ne može ostati:

” Idem na džumu, to je moja dužnost i nadam se da to razumijete”. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Mekka: Zajednički namaz klanjan u kompleksu Kabe nakon sedam mjeseci

U kompleksu Kabe u Mekki vjernici klanjali prvi zajednički namaz nakon sedam mjeseci zabrane koja …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *