Nedjelja , siječanj 17 2021
Home / Aktuelno / Dvoje tinejdžera brutalno nasrnuli na pokrivenu djevojčicu na istoku Njemačke

Dvoje tinejdžera brutalno nasrnuli na pokrivenu djevojčicu na istoku Njemačke

Dvojac je prvi verbalno vrijeđao djevojčicu porijeklom iz Iraka koja je nosila maramu, a potom su joj skinuli maramu s glave, oborili je na tlo i tukli nogama.

Meta brutalnog ksenofobnog i rasističkog napada na istoku Njemačke bila je 11-godišnja pokrivena djevojčica, prenosi Anadolu Agency (AA). Incident se dogodio ispred marketa u Sebnitzu u Saxoniji, a napad su izveli 16-godišnji tinejdžer i godinu starija tinejdžerka.

Dvojac je prvi verbalno vrijeđao djevojčicu porijeklom iz Iraka koja je nosila maramu, a potom su joj skinuli maramu s glave, oborili je na tlo i tukli nogama. Pozivajući se na policijske izvještaje, lokalni mediji javljaju da su napadači vikali djevojčici da nema šta tražiti u Njemačkoj i da se treba vratiti u svoju zemlju, a da su potom otišli s mjesta napada.

Povrijeđena djevojčica je prevezena u bolnicu, a policija je pokrenula istragu o incidentu.

Ksenofobija i rasizam rastući su problem u Njemačkoj u kojoj su u proteklih nekoliko godina intenzivirane aktivnosti neonacističkih grupa, a problemu pogoduje i retorika radikalne desničarske partije Alternativa za Njemačku (AfD). Njemačka policija je prošle godine evidentirala 19.000 kriminalnih djela počinjenih od strane radikalne desnice, a u hiljadu navrata su ekstremisti napali strance i migrante.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Divan dan: Bosna i Hercegovina dobila novu hafizu, Mersiha Skopljak proučila posljednje stranice Kur’ana

Jučer, 16. 01. 2021. godine, Mersiha Skopljak proučila je posljednje stranice hatme pred Komisijom Rijaseta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *