Nedjelja , 23 lipnja 2024

Babo Nezim uputio dirljivu poruku: “Šehidi su živi, pa zato kažemo da naša Nudžejma danas puni 26 godina”

Allahovom odredbom nakon desetodnevne bolesti 25. novembra 2020. god. preseli na ahiret je preselila Nudžejma Halilovi-Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa,  donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade.

Vijest o Nudžejminoj smrti potresla je sve one koji su poznavali ovu čestitu majku i suprugu, ali i one koji je nisu poznavali, jer, prema riječima i njenog babe Nezima, Nudžejma je bila, moralna, vesela, plemenita i puna ljubavi i želje za životom.

Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je sedmicu prije smrti bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na korona virus.

Vezano | Tuga: U 25. godini na ahiret preselila Nudžejma Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa

Vezano | Klanjana dženaza Nudžejmi Voloder, babo Nezim održao emotivan govor: “Poljubio sam moju Nudžejmu, a ona kao da je zaspala…” (VIDEO)

Iako je porodica objavila molbu da se dženaza klanja u što užem krugu, namazu je prisustvovao veliki broj građana Konjica, prijatelja porodice, kolega i saboraca oca Muderisa Nezima. Dženaza-namazu je prisustvovao i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović koji je u svom obraćanju podsjetio na prolaznost ljudskih bića.

Danas, Nudžejma bi punila svoj 26. rođendan, te je tim povodom emotivnu poruku uputio na svom Facebook profilu babo Nezim. Objavu prenosimo u cjelosti;

“Prenosi Ebu Musa, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Kada robu umre dijete, Allah upita meleke: “Jeste li usmrtili dijete Moga roba?”, a oni odgovaraju: “Jesmo.” Allah ih opet pita: “Jeste li uzeli plod njegovog srca?” Meleki odgovaraju: “Jesmo.” On ih opet pita: “Šta je rekao Moj rob?” Oni kažu: “Zahvalio Ti je i rekao: Inna lillahi ve inna ilejhi radži‘un (Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo).” Na to im Uzvišeni Allah kaže: “Sagradite Mome robu kuću u Džennetu i nazovite je Kuća zahvalnosti!” (Tirmizija)

Danas je 26 godina od rođenja naše Nudžejme, našeg Sina i naše Ljepotice, koja se 09. februara 1995. god. (09. ramazana 1415.H.) rodila u Ratnoj Bolnici, u Herojskom Konjicu, u 09.05, a istoga dana je u Jablanici u 10.00 bilo Postrojavanje 4. Muslimanske slavne brigade. Majka Fatima i babo Nezim su tako toga dana imali dvije velike radosti.
Nudžejma je bila moralna, vesela, plemenita i puna ljubavi i želje za životom.
Četiri godine, tri mjeseca i 5 dana je bila u sretnom braku sa mužem Amarom, a 15. maja 2018. god. su hvala Allahu obradovani rođenjem sina Hamze.
Allahova je odredba da naša Nudžejma nakon desetodnevne bolesti 25. novembra 2020. god. preseli na Bolji svijet. Nadamo se da je naša Nudžejma, obzirom da je bila trudna, insa-Allah sehid, a šehidi su živi, pa zato kažemo da ona danas puni 26 godina.
Nudžejma nas je pretekla u deredžama i riješila se dunjalučkih okova i iskušenja, a nama se sa istima i dalje valja boriti i nadati lijepom završetku!
Za nas sabur se nadamo Kući zahvalnosti u Džennetu.
Allahu sastavi nas sa našom Nudžejmom u Berzahu, u Tvome hladu na Sudnjem danu i u Firdevsu!
AMIN!”, stoji u Facebook objavi babe Nezima Halilovića. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.